Terug

Wauw... Blauw...

50 tinten blauw zijn 50 sferen...

zondag 28 februari 2016 - 12:22

BLAUW, meteen ook ons intro-kleurthema om onze nieuwe site te lanceren...

Blauw is alom aanwezig, in kledij, textiel, badlinnen, interieur, etc… Blauw is zoveel meer dan blauw… Voor de liefhebbers van blauw is het ultieme moment aangebroken om er voluit voor te gaan. Je  moet je vooral niet inhouden.. zou ik zeggen...

Op deze blog willen we jullie -per kleurthema- meenemen op ontdekkingsreis: langs de paden van kleurenleer - vol met praktische tips onderweg en doorspekt met leuke ankedotes - over de kleurtrends van het moment, willen we jullie vooral veel inspiratie meegeven om thuis jullie interieur in een nieuw kleedje te steken. Als wij u hiermee kunnen vooruit helpen, graag. Ook dit is uw klanten dé beste service bieden, ditmaal met de focus op innovatie en inspiratie. Bovendien leert u ons zo ook beter kennen en wij jullie -onze fans- op onze beurt.

 

Met kleuren kunt u een kamer het meest effectief veranderen

Maar hoe maakt u de juiste kleurencombinatie zonder dat de kleuren botsen?

 • Ontdek op onze blog hoe kleuren kunnen zorgen voor sfeer of de illusie kunnen wekken van tuimte, diepte, warmte en licht.
 • Ontdek hoe u opvallende combinaties kunt maken die zijn geïnspireerd op thema's als: natuur, kunst, reizen of zelfs een favoriet object.
 • Inspirerende moodbards presenteren een reeks paletten in verschillende materialen voor frisse, originele kleurencombinaties voor in uw huis.
   

Kleuren in huis

Een huis is veel meer dan een dak boven ons hoofd. Onze woningen zijn in de loop van de geschiedenis drastisch veranderd. Huizen moeten tegenwoordig veelzijdige gebouwen zijn, die soms ook moeten dienen als restaurant, crèche, hotel, kantoor, bibliotheek en plek van bezinning. De ruimte waarin we wonen, moet op iedereen die binnenkomt plezierig overkomen en zorgen voor bescherming, licht, rust, inspiratie en warmte. Laat je inspireren door onze foto's hieronder:
 

 

In de praktijk

Er zijn veel factoren die u mee moet nemen in uw overwegingen voor u kleuren gaat toepassen. een beetje praktische kennis en creatieve inspiratie helpen u een heel eind op weg om de juiste keuzes te maken.
Als u kleuren gaat kiezen voor uw huis, kunt u zichzelf best de volgende vragen stellen:

 1. Wat wordt de funcite van de ruimte?
 2. Wie gebruikt de kamer het meest?
 3. Op welk tijdstip wordt de kamer het meeste gebruikt?
 4. Hoeveel daglicht komt de kamer binnen?
 5. Welke belangrijke vaste elementen (architectuur, meubilair,...) bevinden zich in de kamer?
 6. Welke grote meubels zijn gebruikt of komen in de kamer?
 7. Welke kleuren zijn gebruikt in de ruimten direct naast deze kamer?
 8. Welke gevoelens en emoties moet deze kamer gaan uitstralen

Noteer uw antwoorden op deze vragen en neem die mee in uw ontdekkingsreis wanneer u verder info zoekt. U zult al snel de perfecte kleurencombinatie vinden voor uw kamer.
Hou alvast een moodboard bij van kleuren en stijlen die u graag ziet. Raakt u er niet helemaal aan uit of twijfelt u? Geen probleem, doe een beroep ons op als `úw kleurexpert.

 

HOT: Ultramarijn is het blauw aller blauwen...

Het mooiste, diepste, etherische blauw dat er bestaat. Ultramarijn is, ondanks haar diepe kleur, natuurlijk van oorsprong. Het pigment wordt aangetroffen in het mineraal lazuriet dat voorkomt in het kostbare Lapis Lazulli. Na een lange geschiedenis in de 6de eeuwse Afghaanse grotschilderingen, 10de eeuwse Chinese schilderijen en 14de eeuwse overzeese export naar Venetië, kreeg de kleur haar naam: ‘ultra marin’. Van over de zee.

Menig collectie op Intirio heeft één of meerder elementen in ultramarijn. Osborne&Little, bijvoorbeeld, nam het op in haar wandbekleding. Bij Rubelli is het dominant in de meubelbekleding of als accent in kussens. Maar het zou natuurlijk fout zijn om alleen op deze gewaagde, expressieve variant van blauw te focussen. Blauw is immers ook in haar vergroende vorm aanwezig. In turquoise bij Nya Nordiska, exotisch in de wandbekleding van Arte, die geïnspireerd is op de Filipijnen. Dromerig in de raambekleding van A House of Happiness en ochtendlijk op het bed van Essenza. Zelfs in de badkamer is de zomerse kleur van de zee niet weg te denken. Arli kleurt er een deel van de slaapcollectie mee: soms wat groener, soms wat blauwer. Soms wordt blauw zelfs hemelsblauw. Sociologen zullen het in de komende jaren beslist koppelen aan de tijden van angst en onzekerheid die we willen compenseren met de zekerheid van blauw. Maar voor ons blijft het toch gewoon een prachtige kleur!

 

Best fel maar o zo pittig en met zoveel karakter. Durf jij het ook aan?
 

Tot slot nog enkele kleurweetjes

 • Botsende kleuren kunnen prachtig zijn als de balans goed is. Wees gewaagd in uw kleurkeuze en creëer een nieuwe dimensie in huis. Helder turquoise kan een koele kleur zijn in het interieur. Combineer koelere kleuren met warmere tinten voor een prettige omgeving. Frisse citrustinten versterken het turquoise. Deze kleurencombinatie is ideaal voor een modern, loftachtig appartement, maar is ook interessant in een traditioneel interieur.
   
 • Niks zo boeiend als kleur & sfeer, een wereld die ons al 15-20 jaar fascineert en boeit. Sterker nog, is ook één van onze doelstellingen dit jaar om ons hierin nog verder te verdiepen. Sinds kort dompelen we ons ook onder in onze eerste bijscholingen Feng Shui, een 3000-jaar oude oosterse leer die ons de magie achter kleuren helpt mee te ontsluieren... Maak van je woning / kantoor een krachtplek... is dat niet iets wat we allemaal willen?
   
 • Het indigo-blauw wordt ook wel eens het nieuwe zwart genoemd ...
   
 • Ons Pauline (bijna 5 jaar) keek deze week in een folder van een plaatselijke boetiek en kwam naar me toe en zei... "Hé mama: kijk hier, dezelfde schoenen...". Ik keek verbaasd op dat ze dit klein detail opgemerkt had tussen al die klerenpracht, keek naar mijn schoenen... Weet je wat ik zag? Jawel hoor -gelijk had ze-, identiek dezelfde schoenen, in BLAUW... en er kwam een gelukzalige lach op mijn wangen... Ook hieruit kan je degelijk links halen voor uw interieur, zij lopen ons hierin een jaar voor. Eens je je hier van bewust bent, wordt het pas echt FUN... EN ENTERTAINMENT...
   

Vond u dit bericht interessant? Ben je hiermee zelf aan de slag gegaan? Laat het ons weten.

Buanoanotte, ciao e a presto!